X 
Cutremure stiri: 502

Peste o sută de angajați vamali au rămas fără funcție. Află motivul

1 aug. 2016,, 13:50   Societate
6060 3

Foto: agora.md

167 de angajați ai Serviciului Vamal au rămas fără funcție în primul semestru al anului curent.


Datele au fost prezentate în cadrul unei ședințe de bilanț, prezidate de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care susține că 51 dintre angajați au plecat ca rezultat al atestării pentru necorespundere cu funcția deținută sau probleme de integritate. În același timp, restul angajaților au fost concediați în urma sancțiunilor disciplinare sau depunerii cererii de demisie din proprie inițiativă, relatează NOI.md.

Astfel, s-a constatat o pregătire insuficientă pentru circa 10% dintre cei 505 angajați supuși pînă în prezent atestării, dar și o categorie de angajați care dispun de un nivel înalt de profesionalism, aceștia urmînd a fi stimulați conform legislației în vigoare.
Referitor la reorganizarea instituției, Vitalie Vrabie a menționat că aceasta va fi realizată prin optimizare, cu transfer de competențe și responsabilități de la nivel administrativ către birourile și posturile vamale, în acest sens fiind preconizate cursuri de specializare și perfecționare pentru toți angajații din prima linie de control. Pînă în prezent au fost organizate deja patru sesiuni, în cadrul cărora au fost instruiți 88 de angajați.

Printre realizările obținute în această perioadă se numără și introducerea coridoarelor verzi la patru dintre cele mai solicitate posturi de frontieră, dezvoltarea TARIM-ului și conceptului de AEO, precum și aprobarea de către Executiv a noilor regulamente privind protecția proprietății intelectuale și respectiv, valoarea în vamă.

În ceea ce privește suma colectărilor pentru bugetul de stat, în perioada de referință, Serviciul Vamal a încasat drepturi de import în valoare de 7,602 miliarde de lei, fiind consemnată o creștere de 9,89% sau cu 684 de milioane de lei mai mult decît cea din perioada similară a anului trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав