Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

O nouă amenințare cu proteste. Cine va ieși în stradă de această dată (VIDEO)

1 aug. 2016,, 15:25   Societate
7074 0

Foto: infotag.md

O nouă amenințare cu proteste și nu numai. De data aceasta cei care vor ieși în stradă să-și ceară drepturile și să-și facă dreptate sînt reprezentanții Mișcării Refugiaților Transnistreni, informează NOI.md.


Protestele și alte acțiuni de acest gen vor fi întreprinse în cazul în care sistemul judecătoresc din țară nu se va modifica. Reprezentanții Mișcării susțin că întîmpină tot mai des fărădelegi din partea magistraților. În ultima perioadă, refugiații transnistreni s-au ciocnit cu mai multe erori grave comise de judecători. Deseori sînt luate decizii pe marginea dosarelor intentate veteranilor de război din Transnistria în lipsa lor, fără a fi măcar anunțați. Cererile de atac asupra acestor decizii sînt refuzate.

„Ce fel de justiție avem? Cîți bani s-au investit în reforma justiției, a cărei productivitate este zero?! Li s-au mărit salariile, li s-au creat condiții pentru judecători, însă justiția, cum a fost manipulată și selectivă, așa a și rămas”, a declarat președintele Mișcării, Anatol Bîzgu.

Potrivit acestuia, erorile comisefață de veteranii de război din Transnistria urmăresc un singur scop: intimidareași dispersarea lor, astfel încît mai tîrziu ei să nu mai participe la alte acțiuni de protest.

Anatol Bîzgu a făcut un apel către președintele Curții Supreme de Justiție, președintele Consiliului Suprem al Magistraturii, președintele Colegiului Disciplinar: „Să investigheze aceste cazuri de încălcare a normelor de drept și să fie trași la răspundere disciplinară judecătorii care au comis aceste erori. Vrem ca aceste instituții să nu fie doar unele plătite din banii noștri, dar și să funcționeze conform legii”.

„Vom consolida lumea nu numai la proteste, dar și la alte acțiuni, deoarece este inadmisibil faptul că colegii mei sînt înjosiți, trăiesc sărac, iar judecătorii au averi și castele de lux, obținute prin acțiuni de corupție”, a conchis Anatol Bîzgu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?