X 
Cutremure stiri: 506

Cînd experţii europeni vor prezenta raportul de evaluare a ANRE

2 aug. 2016,, 10:05   Economie
2684 0
Когда европейские эксперты представят отчет по оценку НАРЭ?
Foto: gov.md

Experţi europeni evaluează Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi, după cum se prevede, vor prezenta raportul în septembrie 2016, relatează NOI.md.


Acest fapt a fost comunicat de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Trebuie menţionat că anterior autorităţile Moldovei au solicitat asistenţă de la Comunitatea Energetică pentru efectuarea evaluării externe independente a ANRE. Această solicitare a fost expusă în demersul semnat de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi prim-ministrul Pavel Filip.

Ei au menţionat că puterea legislativă şi executivă intenţionează să dezvolte sectorul energetic, să modernizeze această ramură în conformitate cu standardele europene.

S-a specificat că sporirea transparenţei şi îmbunătăţirea condiţiilor investiţionale în sectorul energetic constituie un moment-cheie în procesul de consolidare a stabilităţii în ţară, iar aceasta se poate realiza doar sporind transparenţa şi fortificînd potenţialul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Spicherul a menţionat că în acest context este pusă la punct cooperarea susţinută cu Guvernul şi va fi continuată stabilizarea preţurilor la agenţii energetici şi reglementarea tuturor tarifelor ţinîndu-se cont de capacitatea de cumpărare a cetăţenilor moldoveni. Potrivit lui, sporirea transparenţei şi eficienţei în cadrul ANRE va contribui la instaurarea stabilităţii energetice în ţară din punctul de vedere al tarifelor şi va asigura independenţa Moldovei în acest domeniu important.

Moldova a aderat la Acordul de creare a Comunităţii Energetice în anul 2009.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав