X 
Cutremure stiri: 502

China va majora achiziţiile de vinuri din Moldova

3 aug. 2016,, 09:10   Economie
2823 1
Китай увеличит закупку вин в Молдове
Foto: noi.md

Un şir de companii noi din China intenţionează să achiziţioneze vinuri din Moldova, comunică NOI.md.


Potrivit comunicatului CCI a Moldovei, subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii reprezentanţilor Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei cu o delegație de businessmeni din provincia chineză Jiangsu, care doresc să inițieze relații de colaborare cu întreprinzători de din țara noastră, precum şi manifestă interes faţă de importul produselor vinicole moldovenești şi de alt gen.

În cadrul întrevederii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre oportunitățile mediului de afaceri din Moldova, subliniind, totodată, faptul că piața chineză este una importantă pentru exportul mărfurilor moldovenești. El a menţionat: „CCI este deschisă pentru colaborare în vederea identificării posibilităților de dezvoltare a parteneriatelor dintre companiile din cele două state”.

Pentru a cunoaște mai bine piața și produsele autohtone, şeful CCI i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi la expoziţia «Fabricat în Moldova», desfășurată anual de Camera de Comerţ şi Industrie, în luna februarie. În cadrul ei vor fi expuse produse și servicii din toate ramurile economiei naționale, vor avea loc forumuri, dezbateri, întrevederi bilaterale de afaceri, iar CCI va acorda suport pentru inițierea contactelor directe cu întreprinzători din Moldova.

Conducătorii Camerei de Comerț Import-export din provincia Jiangsu au remarcat dorinţa businessmenilor chinezi de a-şi găsi în Moldova parteneri de afaceri, specificînd că Provincia Jiangsu exportă și importă anual mărfuri în valoare de circa 540 mld. dolari.

“Noi ştim că Republica Moldova este o țară agricolă ce produce vinuri foarte bune. Sîntem interesați de importul acestora, precum și al altor produse, salutăm inițiativa de a participa la evenimentul «Fabricat în Moldova»", au subliniat ei.

Reprezentanții celor două Camere de Comerț au discutat și perspectivele încheierii unui acord de colaborare intercamerală, fapt ce ar facilita realizarea activităților comune, precum şi misiunilor economice, expozițiilor, proiectelor etc.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-mai 2016 exporturile moldoveneşti în China s-au majorat de 1,9 ori – pînă la 5,1 mil. dolari, iar importurile de producţie chineză s-au redus cu 6,3% - pînă la 138,1 mil. dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав