Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

BNS a procesat parțial datele Recensămîntului Populaţiei

3 aug. 2016,, 12:20   Societate
2708 2
Обработаны данные переписи 2014 г. по Кишиневу, Бельцам и 11 районам
Foto: publika.md

Pînă la începutul lunii august Biroul Naţional de Statistică (BNS) a procesat şi codificat aproximativ 2,3 mil. de chestionare, completate în timpul Recensămîntului Populaţiei şi al Locuinţelor 2014, ceea ce reprezintă 55,3%.


Potrivit agenţiei INFOTAG, procesul de prelucrare a datelor a fost finalizat pentru municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Briceni, Cantemir, Hînceşti, Leova, Ocniţa, Şoldăneşti, Ungheni, Drochia, Taraclia, Ialoveni şi Străşeni. Se apropie de finalizare procesarea datelor pentru raioanele Căuşeni şi Nisporeni.

În acelaşi timp, procesarea datelor din raioanele Dubăsari, Edineţ, Donduşeni, Sângerei, Anenii Noi şi Călăraşi se află abia la etapa iniţială.

Pentru a ajuta finalizarea procesării datelor, la BNS a sosit în a doua misiune expertul internaţional Anwar Ahmed Farhan. Totodată, Biroul a fost vizitat de reprezentanţii Fondului ONU pentru Populaţie în vederea acordării asistenţei tehnice pentru BNS, în contextul definitivării procesului de prelucrare a datelor.

După cum a relatat anterior INFOTAG, prim-ministru Pavel Filip încă în luna martie şi-a arătat nemulţumirea că după un an şi jumătate de la data recensămîntului şi pînă în prezent, chestionarele nu au fost procesate şi nici nu au fost prezentate datele preliminare. În luna mai el l-a concediat pe directorul BNS, Marin Gospodarenco, pentru întîrzierea prelucrării şi analizări datelor recensămîntului.

La şedinţa Comisiei Naţionale pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014 de săptămîna trecută, prim-ministrul a cerut finalizarea procesării datelor pînă la finele acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?