Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 279
Transnistria stiri: 1418

Dodon a relatat despre principalele greșeli ale guvernării proeuropene

3 aug. 2016,, 14:00   Politică
4793 12
Додон рассказал о главных ошибках проевропейской власти
Foto: bloknot-moldova.md

Republica Moldova a beneficiat de asistență financiară și politică fără precedent, însă guvernarea proeuropeană așa și nu a putut folosi aceste avantaje.


Declarația aparține președintelui PSRM, Igor Dodon, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Megafon”.

„Niciodată în 25 de ani Moldova nu a beneficiat de asemenea susținere puternică financiară și politică din partea Occidentului. Atunci cînd noi eram la putere pentru a obține 10 milioane de dolari sau euro de la UE pentru proiecte, nu pentru salarii, noi trebuia să realizăm reforme de dimineață pînă noaptea. Iar ei au primit miliarde, au beneficiat de o susținere enormă, însă așa și nu au putut canaliza toate acestea spre binele cetățenilor, ceea ce în final ar fi fost benefic și pentru ei”, a menționat liderul socialiștilor.

Potrivit politicianului, aceasta se explică prin cîteva greșeli sistemice comise de alianța proeuropeană.

„Prima greșală este lupta politică între clanurile PLDM și PDM. Unul a dorit să facă țara «verde», celălalt – «albastră». Un clan deținea procuratura, celălat – MAI și vama. A doua greșală constă în numirea în funcții de stat pe criterii politice. Dacă nu ești membru al Partidului Democrat, nu ai șanse să obții postul. A treia greșală este corupția, a patra – situația regională politică și economică, care într-adevăr nu a fost una strălucită. Însă creditele și granturile primite din Occident ar fi fost suficiente pentru a depălși această situație, însă aceasta nu s-a produs”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a menționat că unica soluție este schimbarea puterii, care va fi posibilă doar în cazul victoriei opoziției la alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate, asupra cărora va insista în continuare Partidul Socialiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав