X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

În Moldova a fost interzisă vînătoarea de prepelițe, mistreți și bursuci

3 aug. 2016,, 16:00   Societate
8108 2
В Молдове запретили охоту на куропаток, кабанов и барсуков
Foto: tambov.gov.ru

În Moldova, la solicitarea Ministerului Mediului, a fost interzisă vînătoarea de 12 specii de păsări și animale.


Din lista păsărilor și mamiferelor, vînatul cărora a fost interzis, fac parte reprezentanții faunei, a căreia populație pe teritoriul republicii riscă să se reducă. Decizia respectivă a fost adoptată la ședința Guvernului din 3 august.

De acum înainte se interzice vînătoarea de cerbi, căprioare, bursuci, iepuri, prepelițe, potîrnichi, gîște, rațe, lișițe, găinușe de baltă, becaține mari, porumbei și mistreți. Sub incidența interdicției nu cad doar proprietarii fondurilor arendate în scop de gospodărire cinegetică.

De asemenea, au fost modificate termenele de vînătoare pentru trei animale. În viitorul sezon vînătoarea de vulpi va fi permisă în perioada 27 august 2016 – 26 februarie 2017, cea de prepelițe – între 27 august și 9 octombrie 2016, cea de fazani (cu excepția femelelor) – de la 22 octombrie pînă la 18 decembrie 2016.

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a motivat necesitatea adoptării acestei decizii prin reducerea considerabilă a populației numeroaselor specii de păsări și animale. Potrivit lui, tendința negativă se atestă nu numai în cazul speciilor introduse în Cartea Roșie a Moldovei, dar și în cazul speciilor, ale cărora dispariție nu este confirmată documentar.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?