Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Năstase: „Platforma „DA” are nevoie de purificare

5 aug. 2016,, 16:10   Politică
4183 2
Нэстасе: «Платформа DA» нуждается в самоочистке рядов
Foto: argumentul.info

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”Andrei Năstase a calificat drept purificare retragerea a șase membri din componența formațiunii politice.


Reacția liderului partidului de opoziție de centru-dreapta a urmat peste ceva timp după ce cîțiva membri ai Biroului Permanent al Platformei „DA” au anunțat astăzi, 5 august, că părăsesc rîndurile formațiunii politice, relatează NOI.md.

„Ca si orice entitate civică sau politică și un partid are nevoie de purificare.

Ieșirea de astăzi a unui grup de oameni comozi, preocupați de interese personale, este o modalitate inspirată din exterior de prejudiciere a imaginii formațiunii și de anticipare a excluderii lor pentru inactivitate. Plecarea acestora este una benefică, de autopurificare, avînd in vedere faptul ca marea lor majoritate sînt persoane care au confundat activitatea de partid cu vacanțele de lunga durată”, a reacționat Năstase pe rețelele de socializare.

Năstase s-a mai expus pe marginea reținerii membrului Platformei „DA”, fostului șef al Serviciului control financiar şi audit intern al ÎS „Poșta Moldovei” Sergiu Cibotaru. „Revoltator în această situație este atacul mișelesc asupra unui cetățean încarcerat de regimul criminal Plahotniuc pentru deconspirarea schemelor de trafic ilegal de anabolizante, droguri, etc. de pe urma cărora s-a produs decesul a cel puțin 4 cetățeni americani”, a menționat liderul Platformei „DA”.

Precizăm că astăzi, 5 august, șase membri ai Partidului „Platorma DA” au anunțat că pleacă din formațiune, inclusiv președintele organizației teritoriale a Partidului în municipiul Chișinău Nicolae Gîrbu, vicepreședintele Uniunii Veteranilor din Moldova Ion Balan și vicepreședintele Uniunii Veteranilor din municipiul Chișinău Vasile Cebanu.

Ei și-au motivat decizia prin faptul că sînt nemulțumiți de „acțiunile pripite” ale conducerii Platformei „DA” care au urmat după scăderea ratingului formațiunii politice, precum și de faptul că Andrei Năstase și cei din anturajul lui urmăresc interesele personale în detrimentul celor publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?