X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

La ce etapă se află procedura de extradare a lui Platon

8 aug. 2016,, 16:12   Politică
4404 3
На каком этапе находится экстрадиция Платона
Foto: sputnik.md

Șeful Procuraturii Anticorupție a relatat pentru Sputnik Moldova despre etapa la care se află procedura de extradare a omului de afaceri moldovean Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani și escrocherie.


Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru Sputnik că procedura de extradare a lui Veaceslav Platon se află la etapa a treia.

Omul de afaceri a fost reținut de procurori pe 25 iulie, în Kiev. Platon avea asupra sa un pașaport ucrainean fals. Businessmanul este acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari. Ulterior, o instanță de judecată din Kiev l-a plasat pe Platon în arest preventiv pe un termen de 40 de zile.

„În prezent, procurorii ucraineni examinează cererea privind extradarea lui Veaceslav Platon. Ulterior, cererea va fi transmisă în judecată care va lua o decizie în acest sens”, a spus Morari.

În conformitate cu Codul penal al RM, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari este prevăzută o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 5 pînă la 10 ani, iar pentru escrocherie – de la 8 pînă la 15 ani, cu interdicția de a ocupa anumite funcții pe un termen de 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?