Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Moldova va deschide mai multe consulate în Italia

9 aug. 2016,, 10:52   Societate
3014 2

Foto: rnews.ro

Pînă la finele anului curent, autoritățile moldovenești intenționează să deschisă cîteva consulate onorifice în orașele italiene Florența, Verona, Torino și Treviso.


Anunțul a fost făcut de ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio, notează Noi.md.

Potrivit Stelei Stîngaci, Italia este un partener economic important al Republicii Moldova plasîndu-se pe locul trei la capitolul exporturi și importuri. „Italia este un susținător de vază al parcursului european al țării noastre, fiind și un susținător important în momentul cînd urma să se ia decizia de a se acordat regim fără vize cu UE. Acum, Republica Moldova și Italia au 35 de acorduri bilaterale. A fost pusă o temelie bună juridică ce facilitează relațiile politice între cele două țări”, a declarat ambasadorul, citat de IPN.

Diplomata a mai remarcat că în Italia există peste 70 de asociații de moldoveni care desfășoară acțiuni de voluntariat, acordă servicii de informare, contribuind astfel la consolidarea diasporei moldovenești în Italia.
Precizăm că pe lîngă ambasada de la Roma, în Italia mai funcționează două consulate moldovenești la Milano și Padova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?