Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Scandal diplomatic între Austria și Turcia

15 aug. 2016,, 14:10   Externe
2595 1

«Непристойная ложь» в аэропорту Вены спровоцировала скандал между Австрией и Турцией
Foto: havadis.at

Tensiunile între Austria și Turcia cresc.


Însărcinatul cu afaceri al ambasadei Austriei la Ankara a fost convocat sâmbătă seara la Ministerul de Externe turc din cauza unui „incident” survenit pe aeroportul din Viena.

Guvernul de la Ankara a protestat față de un mesaj de informare care rula pe ecranele din aeroportul din Viena în care se spune că „Turcia autorizează relațiile sexuale cu copiii sub 15 ani”.

„Sîntem deranjaţi de această ştire care afectează imaginea Turciei şi dezinformează deliberat publicul; reacţia noastră vehementă a fost transmisă însărcinatului cu afaceri al Austriei”, a declarat un oficial din cadrul Ministerului turc de Externe.

Pe ecranele din aeroportul din Viena sînt difuzate titluri din ziarele austriece, iar bannerul incriminat aparținea cotidianului Kronen Zeitung. Acesta a fost îndepărtat de către autoritățile aeroportuare după demersurile făcute de către Turcia, a indicat agenția de presă Dogan.

Însă, știrea a apărut în presa austriacă după ce instanţa constituţională din Turcia a eliminat, în iulie, din legislaţie o prevedere a Codului Penal care stabilea că toate relaţiile intime cu persoane sub vârsta de 15 ani reprezentau „abuz sexual”.

Tensiunile dintre Turcia şi Uniunea Europeană s-au amplificat după tentativa de lovitură de stat din Turcia. După ce cancelarului austriac, Christian Kern, a cerut încheierea negocierilor privind admiterea Turciei în Uniunea Europeană, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Austria este „capitala rasismului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?