X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Misiunile diplomatice ale Moldovei vor organiza recepţii în contextul Zilei Independenţei

15 aug. 2016,, 18:00   Politică
2415 0
Торжественные приемы по случаю Дня независимости в дипломатических миссиях Республики Молдова за рубежом
Foto: noi.md

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani la proclamarea independenţei Republicii Moldova, în ţările în care statul nostru are deschise ambasade vor fi organizate recepţii oficiale.


Însă, atât recepţiile, cât şi celelalte festivităţi cultural-artistice vor fi organizate pe parcursul lunii septembrie, iar asta pentru că pe 27 august reprezentanţii corpurilor diplomatice vor fi încă în vacanţă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În Regatul Belgiei recepția oficială va avea loc pe 22 septembrie, despre aceasta a comunicat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Iurie Reniţă.

„Diplomații revin la muncă în primele zile ale lunii septembrie, de aceea, vom organiza recepția consacrată celor 25 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova pe 22 septembrie. Am convenit cu președintele Senatului Regatului Belgiei, dar și cu alți funcționari de rang înalt că vom invita toți ambasadorii țărilor acreditate în Belgia, reprezentanții UE, NATO. Va fi un eveniment festiv, prin intermediul căruia vom arăta că Republica Moldova este o țară europeană și că obiectivul nostru strategic major este integrarea europeană”, a spus ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Iurie Reniţă.

Când va fi consemnată Ziua Independenţei Republicii Moldova în Italia a anunțat și Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Moldovei la Roma, Stela Stângaci.

„Noi am început să consemnăm această frumoasă aniversare de prin luna martie curent, prin organizarea mai multor evenimente și prezentări de țară, atât a dimensiunii economice, cât și turistice și culturale. în toamnă, pe la începutul lunii octombrie vom organiza și o recepție pentru corpul diplomatic de la Roma și toți prietenii noștri din Italia. Până la această recepție vom organiza și un concert, vom desfășura și o expoziție de picturi, la care vor fi expuse lucrările concetățenilor noștri din diasporă, care au reușit să se afirme prin talentul și munca lor”, a spus ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stângaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?