X 
Cutremure stiri: 504

Socor: Plahotniuc are motive să ajungă la o înțelegere fie cu Dodon, fie cu Leancă

16 aug. 2016,, 14:37   Politică
6323 7

Foto: noi.md

Chiar dacă PD va avea un candidat oficial la funcția de președinte, în turul II de scrutin ar putea miza pe un alt candidat neoficial, susține analistul politic al Fundației ”Jamestown” Vladimir Socor, notează Noi.md.


„Cred că dl Plahotniuc are două scenarii posibile, ambele favorabile pentru dînsul. Primul scenariu - în turul al doilea ar intra un candidat oficial din partea PD împotriva unui candidat înțeles în mod neoficial cu dl Plahotniuc. Cine ar putea fi un candidat înțeles în mod neoficial cu dl Plahotniuc? Ar putea fi cel mai probabil sau Igor Dodon, sau Iurie Leancă. Dl Plahotniuc are motive egal îndreptățite să ajungă la o înțelegere fie cu Dodon, fie cu Leancă”, a menționat Socor într-un interviu pentru Europa Liberă.

În opinia lui Vladimir Socor, accederea lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării, în baza unei înțelegeri prealabile cu liderul PD le este convenabilă ambilor politicieni. Analistul susține că deocamdată PSRM este un partid util pentru liderii de la guvernare.

„Aceasta îi permite dlui Plahotniuc să agite sperietoarea unei veniri la putere a partidelor pro-rusești pentru a-i speria pe occidentali și a-i determina să-l susțină sau măcar să-l accepte. Deci, sperietoarea atacurilor rusești și sperietoare partidelor pro-rusești îi folosește de minune dlui Plahotniuc ca să-i sperie pe occidentali și să obțină legitimitatea politică pe care nu o are în interior, dar o caută în exterior. Deci, asta este un considerent pentru care Dodon îi convine lui Plahotniuc în măsura în care Dodon se menține în anumite limite controlabile”.

”În plus, dl Dodon ar putea să-i deschidă prim-vicepreședintelui PD porți la Moscova”, mai opinează Vladimir Socor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав