X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Erdogan îl va numi personal pe șeful armatei

17 aug. 2016,, 15:55   Externe
2763 2

Эрдоган сам назначит главнокомандующего армией
Foto: ruvr.ru

Autoritățile turce au publicat, miercuri, două decrete privind starea de urgență în țară, prin intermediul cărora au fost concediați peste 2.000 de ofițeri de poliție și sute de reprezentanți ai armatei și ai autorității pentru tehnologia de comunicații BTK, în urma loviturii de stat eșuate din 15 iulie, informează Reuters.


Persoane demise erau suspectate că ar fi avut legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA, despre care Ankara crede că a orchestrat puciul eșuat, în ciuda faptului că acesta a negat că ar avea vreo implicare.

Așadar, decretele ce au fost publicate în Monitorul Oficial turc, includ, de asemenea, o decizie de a închide autoritatea în domeniul telecomunicațiilor și o altă decizie care îi dă președintelui o nouă prerogativă, și anume aceea de a-l numi personal pe șeful forțelor armate.

În urma loviturii de stat, peste 260 de oameni și-au pierdut viața și au fost reţinute și suspendate peste 80.000 de persoane, dintre care 17.000 au fost plasate sub arest. Ankara a început un amplu proces de epurare a sistemelor de justiţie, ordine, educaţie şi militar din Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?