X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

La Tiraspol s-au încheiat aplicaţiile militare ruso-transnistrene

17 aug. 2016,, 16:45   Politică
3138 1
В Тирасполе завершились приднестровско-российские контртеррористические учения
Foto: novostipmr.com

Miercuri, în Transnistria s-au încheiat aplicaţiile antiteroriste desfăşurate de structurile de forţă din autoproclamata RMN în comun cu militarii din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR).


Potrivit Agenţiei INFOTAG cu referire la presa locală, la etapa de finisare "militarii au lichidat consecinţele operaţiunii antiteroriste şi au adus răniţii la Spitalul Militar de Cîmp, construit de colaboratorii Spitalului Militar Rus din Tiraspol".

În opinia comandanţilor, "militarii ruşi şi transnistreni au făcut faţă obiectivelor propuse, lucrînd operativ şi în mod organizat".

Aplicaţiile au început marţi, într-un sat din suburbia Tiraspolului, care pentru cîteva ore a devenit poligon de antrenamente pentru subdiviziunile de militari.

"Scopul aplicaţiilor este nu doar cooperarea între forţele de structură, dar şi învăţarea noilor deprinderi de acordare a ajutorului pentru locuitorii paşnici scoşi din focarul pericolului terorist. Cu ei lucrează psihologii, iar victimelor li se acordă asistenţă medicală", a comentat aplicaţiile şeful GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov.

Preşedintele Guvernului, Pavel Procudin, a urmărit personal aplicaţiile şi a apreciat înalt acţiunile militarilor.

La sfîrşitul aplicaţiilor el a convenit cu şeful GOTR să expedieze o scrisoare către Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse cu solicitarea de a extinde numărul angajaţilor Spitalului Militar Rus din Tiraspol, care oferă asistenţă medicală nu doar militarilor GOTR şi familiilor acestora, ci şi altor cetăţeni ruşi care locuiesc în Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?