X 
Cutremure stiri: 502

Moldova, printre trei cei mai mari cumpărători de mere din Ucraina

18 aug. 2016,, 14:50   Economie
4802 5
Молдова вошла в тройку крупнейших покупателей украинских яблок
Foto: focus.tv

Republica Moldova face parte din numărul celor trei mai mari cumpărători de mere din Ucraina, informează NOI.md.


Acest fapt rezultă din datele studiului de marketing „Piaţa de mere din Ucraina”, efectuat de Compania Alliance Capital Management.

Conform acestuia, aproximativ 62% din toate merele ucrainene exportate în primul semestru al anului 2016 au fost livrate în Belarus. Pe locul doi se află Georgia cu cota exportului de 11%, iar pe trei, cu decalajul mic de un procent, urmează Moldova – 10%.

Pe locul patru s-a situat Kazahstanul cu indicele de 9%. Pe locul cinci printre lideri la achiziţionarea merelor ucrainene este Libia cu ponderea de 6%.

Totodată, în topul ţărilor cumpărătoare a celor mai scumpe mere ucrainene în primul semestru al anului 2016 primele trei ţări au fost Indonezia, România şi Libia, iar în ratingul ţărilor cumpărătoare a celor ieftine mere ucrainene în primul semestru 2016 pe primele trei locuri s-au situat Belarusul, Irakul şi Moldova.

Cel mai mare exportator de mere ucrainene în primul semestru 2016 a fost antreprenorul privat din Vinniţa M.Iskra, a cărui pondere în livrările de peste hotare este de 21%. Pe locul doi cu cota de 16% se află Compania “Степагротрейд”. Pe locul trei în ratingul exportatorilor este GF „Pastuh” cu ponderea de 6%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав