Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1460

Turcia a cerut în mod oficial extrădarea a opt militari turci

18 aug. 2016,, 20:00   Externe
3056 0
Турция требует от Греции экстрадиции беглых военных
Foto: novinite.ru

Turcia a solicitat în mod oficial extrădarea a opt membri ai armatei turce care au fugit în Grecia cu un elicopter la câteva ore după lovitura de stat eșuată din 15 iulie și care au cerut azil în statul elen, relatează DPA și AFP.


Oficiali din Ministerul de Externe de la Atena au declarat că au primit cererea, care a fost apoi trimisă Ministerului Justiției.

Turcia îi bănuiește pe cei opt militari că au participat la puciul eșuat, însă aceștia neagă implicarea lor. Ankara a subliniat în cererea de extrădare oficială că militarii au încercat să răstoarne guvernul turc.

Cei opt militari — doi comandanți, patru căpitani și doi sergenți — au fugit cu un elicopter al armatei pînă în portul elen Alexandroupolis, lîngă granița cu Turcia, și au aplicat imediat pentru azil.

Vineri, ei vor fi audiați doi cîte doi de către serviciul de azil grec pentru examinarea solicitărilor lor.

Potrivit avocatului lor, Vassilis Terzidis, ei au afirmat că viața lor este în pericol dacă revin în Turcia, unde guvernul a început o campanie de epurare masivă în armată, în serviciile publice și în sectorul privat după puciul eșuat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав