X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Planurile Combinatului „Cricova” pentru următorii ani

22 aug. 2016,, 15:00   Societate
2381 0
Какие планы у Комбината вин «Cricova» на ближайшие годы?
Foto: noi.md

Combinatul de vinuri „Cricova” planifică în următorii 3-5 ani să-și extindă plantațiile de viță de vie pînă la 1000 de hectare, informează NOI.md.


Totodată, noua conducere a întreprinderii intenționează să sporească volumul vinurilor cu indicație geografică și de origine protejată pînă la un milion de butelii, vinurile spumante de calitate – pînă 500 de mii de sticle, vinurile spumante – pînă la 5-7 milioane de sticle.

Informația a fost comunicată de noul director general al Combinatului de vinuri „Cricova”, Iurie Carp, care a menționat că una dintre principalele priorități este și sporirea exportului, în special în SUA și China, unde există piețe mari de desfacere, dar și reluarea livrărilor către Federația Rusă.

Iurie Carp a subliniat că, în pofida situației dificile din țară, dar și din sectorul vitivinicol, combinatul asigură trendul pozitiv de creștere a volumului de vînzări, ameliorează pas cu pas starea financiară și balanța de plăți.

Producția Combinatului „Cricova” continua să fie înalt apreciată. Astfel, în cadrul celei de-a 47-a ediții a concursului „International Wine & Spirits Competition”, care s-a desfășurat la Londra, spumantul „Cricova Cuvee Prestige NV” a luat medalia de bronz. La fel, în cadrul celei de-a 22 ediții a „Concours Mondial de Bruxelles” alte două vinuri marca „Cricova” au fost premiate cu medalii de argint – „Cabernet Sauvignon Prestige 2011” și „Vin Virgin 2011”.

Drept rezultat al participării la concursul „The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2016”, desfăşurat în Marea Britanie, spumantul „Cricova” va fi inclus în Ghidul celor mai bune spumante de pe glob. Rezultatul a venit ca urmare a aprecierii celor mai influenţi şi de renume experţi în şampanie şi spumante – Tom Stevenson, Essi Avellan MW şi Tony Jordan, în cadrul celebrei bătălii pentru supremaţia pe piaţa celei mai nobile băuturi din lume.

„Cricova” a obținut, de asemenea, trofeul juriului și medalia de argint la categoria spumant, în cadrul concursului mărcilor comerciale „Notorium Awards 2016”.

Iurie Carp a menționat că „Cricova” este mai mult decît un simplu combinat de vinuri. „Combinatul de vinuri «Cricova» poartă titlul de patrimoniu cultural-național al Moldovei. Acest titlu a fost obținut nu pur și simplu, de la sine, ca un titlu aristocratic, dar datorită muncii asidue a generațiilor de viticultori și vinificatori, datorită aportului și suportului întregii societăți, factorilor decizionali de pe timpuri și de astăzi”, a subliniat Iurie Carp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав