Cutremure stiri: 502

Candidaţii la Duma de Stat au verificat nivelul de pregătire a Transnistriei pentru alegerile din Rusia

23 aug. 2016,, 14:30   Politică
2987 1
Кандидаты в Госдуму РФ проверили готовность Приднестровья к выборам
Foto: vladime.ru

O delegaţie din Rusia a sosit luni la Tiraspol într-o vizită de două zile pentru a verifica nivelul de pregătire a Transnistriei pentru desfăşurarea alegerilor în Duma de Stat a Federaţiei Ruse din 18 septembrie.


De asemenea, delegaţia s-a întîlnit cu conducerea regiunii şi cu alegătorii.

Din delegaţie fac parte actuali deputaţi, membri ai fracţiunii "Edinaia Rossia", Artiom Turov şi Serghei Cijov, membrul Consiliului politic al partidului în regiunea Kaliningrad, Aleksei Silanov, precum şi Oleg Kankov şi Andrei Klimentov. Ei toţi sînt candidaţi la funcţia de deputat în Duma de Stat şi intenţionează să reprezinte interesele locuitorilor Transnistriei în organul legislativ al Rusiei.

La întrevederea cu conducerea SS, Artiom Turov şi-a exprimat mulţumirea că a venit la Tiraspol în Ziua Drapelului de Stat al FR.

"Transnistria este parte a marii Rusii. Avem un trecut, un prezent şi un viitor comun. Sperăm că vizita noastră va fi una prodigioasă", a spus el.

Serghei Cijov, care candidează la funcţia de deputat pentru a patra oară, a caracterizat nivelul de pregătire al Comisiei Electorale Centrale a Transnistriei pentru alegeri drept "calitativ, deschis, transparent".

El a menţionat că în acest an cetăţenii Federaţiei Ruse care locuiesc în regiune vor putea nu doar să voteze pentru un partid anume, dar şi să aleagă candidatul după circumscripţia uninominală, deoarece secţiile de votare amplasate pe teritoriul Transnistriei sînt incluse în componenţa circumscripţiilor federale.

"Acesta este un mare avantaj pentru Transnistria, pentru că locuitorii noştri îl vor vedea pe candidat şi vor şti la cine să apeleze pentru a-şi soluţiona problemele", susţine președinta CEC, Elena Gorodeţkaia.

Federaţia Rusă a anunţat că va deschide în regiunea transnistreană 22 de secţii de votare din totalul de 25 de secţii în întreaga Moldovă. Potrivit Tiraspolului, în Transnistria locuiesc circa 200 de mii de persoane cu cetăţenie rusă, inclusiv 170 de mii cu drept de vot.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав