Cutremure stiri: 502

Cioloș: Rezultatele alegerilor vor da un semnal legat de direcția pe care o va lua Republica Moldova

25 aug. 2016,, 11:16   Politică
10653 6

Foto: noi.md

România va continua să fie principalul avocat al Republicii Moldova pe calea integrării europene, dacă poporul va confirma acest curs în cadrul alegerilor prezidențiale din această toamnă.


Declarația aparține prim-ministrului României, Dacian Cioloș, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu premierul Pavel Filip astăzi la Chișinău, informează NOI.md.

„Sigur că România dorește să continue să fie principalul avocat al orientării europene al Republicii Moldova. În acest sens continuăm să fim un partener activ în acest grup al statelor care susțin demersul european. Asta va depinde și de modul în care cetățenii vor decide să abordeze lucrurile: rezultatele alegerilor prezidențiale vor fi menite să dea un semnal legat de direcția pe care Republica Moldova dorește să o ia”, a explicat Cioloș.

Premierul român a remarcat că abordarea pragmatică față de Republica Moldova a început să dea rezultate, dovadă a acestui fapt fiind și realizarea condițiilor puse autorităților moldovenești pentru alocarea primei tranșe din împrumutul de 150 de milioane de euro.

„Apreciem faptul că Guvernul și-a luat niște angajamente legate de reformele necesare, cerute inclusiv de cetățenii care au protestat în stradă. Răspunsul nostru este că cele 60 de milioane de euro sînt astăzi în contul Republicii Moldova. Abordarea pe care am avut-o a fost să facem în așa fel, încît acest împrumut să deschidă calea finanțărilor externe. Și Comisia Europeană va începe în curînd demersurile pentru deblocarea finanțării către Moldova”, a punctat Dacian Cioloș.

Demnitarul a subliniat că sprijinul nerambursabil acordat Republicii Moldova pentru reabilitarea grădinițelor, achiziționarea autobuzelor școlare și cel acordat sub formă de ajutoare umanitare va continua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав