Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Platforma „DA” îndeamnă oamenii să nu participe la „farsa” de Ziua Independenței

26 aug. 2016,, 12:13   Politică
6831 7

Foto: infotag.md

Liderul platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, îi îndeamnă pe cei din conducerea de vîrf a țării să-și dea demisia, cu prilejul marcării celor 25 de ani de independență, notează NOI.md.


Activistul a remarcat astăzi, în cadrul unui briefing, că oamenilor nu le arde de sărbători și parade militare, iar ziua de 27 de august ar trebui să fie mai curînd un prilej de a trage anumite învățăminte.

„Cu regret, Moldova s-a întors de unde a pornit – la un stat autoritar, o țară bolnavă de sărăcie, corupție și nedreptate. Cei care au luptat pentru independență cu arma în mîini sînt astăzi dați uitării. În 25 de ani, politicienii care s-au perindat la guvernare nu le-au furat doar banii oamenilor, dar și speranța zilei de mîine. Actualul sistem seamănă mai curînd cu un instrument genocid”, a menționat Andrei Năstase.

Activistul a lansat și un mesaj la adresa guvernanților, prin care le-a cerut să facă un bine țării, prezentîndu-și demisia. „Oamenilor nu le arde de parade şi focuri de artificii cînd nu au cu ce îşi cumpăra medicamente şi cu ce plăti facturile. Mă adresez către guvernanţi, către cei care pe 27 august vor ţine la tribună discursuri elogioase, cinice şi perfide despre cît de bine trăim: Vă îndemn să faceţi un bine oamenilor acestei ţări şi, la 25 de ani de la independenţă, să vă daţi cu toţii demisia”.

„Fac un apel către cetățeni să nu participe la această farsă care se numește «Parada independenței»”, a precizat deputatul primului Parlament Valentin Dolganiuc, membru al Platformei DA.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?