X 
Cutremure stiri: 506

Dosarul Filat, comentat de ministrul român al Justiţiei

28 aug. 2016,, 15:33   Politică
9621 2

Foto: sputnik.md

Aflată într-o vizită de lucru la Chişinău, ministrul român al Justiţiei, Raluca Alexandra Prună, a fost invitată să se expună asupra dosarului ex-premierului moldovean Vladimir Filat şi anume la capitolul dacă procesul de judecată trebuia sau nu să fie public.


Filat a fost condamnat la 27 iunie de prima instanţă la 9 ani în penitenciar de tip închis. Ministrul român a declarat că nu are obiceiul să comenteze cauzele care nu au o condamnare definitivă, dar a dat de înţeles că un proces public putea pune presiune asupra judecătorilor.

„Nu pot să fac niciun comentariu în care nu există o condamnare definitivă. Toate procesele răsunătoare prin calitatea persoanei sînt procese care atrag atenţia opiniei publice. Şi e greu. Pe de o parte, dorinţa legitimă să vezi ce se întîmplă, pe de altă parte, prin mediatizarea acestei cauze, toată lumea devine justiţie şi să dă cu părerea. Eu cred că doar judecătorul îşi poate spune opinia şi este chemat să facă justiţie”, a declarat ministrul român al Justiţiei.

Vladimir Filat a fost condamnat în cadrul unui dosar de corupţie. Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав