Cutremure stiri: 502

Japonia va ajuta Rusia, în pofida litigiului legat de insulele Curile

30 aug. 2016,, 18:00   Externe
2966 0
СМИ узнали о решении Японии помогать России вопреки спору о Курилах
Foto: mail.ru

Autoritățile Japoniei consideră că este o prioritate de a oferi asistență economică Orientului Îndepărtat, în pofida litigiului teritorial legat de insulele Curile, au comunicat surse pentru „The Japan Times”.


Japonia va oferi asistență economică Orientului Îndepărtat rus chiar și în condițiile în care litigiul teritorial legat de insulele Curile nu va fi soluționat, a anunțat publicația „The Japan Times” cu referire la surse informate.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, va avea o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul Forumului Economic Estic, care va avea loc în perioada 2-3 septembrie la Vladivostok. Potrivit sursei citate, în cadrul acestei întrevederi premierul japonez va confirma disponibilitatea Japoniei de a oferi asistență economică Orientului Îndepărtat.

„Noi vedem că politica noastră anterioară nu a adus progres în negocierile teritoriale, de aceea trebuie să schimbăm modul de gîndire”, a declarat pentru „The Japan Times” o sursă din cadrul Guvernului Japoniei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав