X 
Cutremure stiri: 500

Dosarul privind demiterea lui Chirtoacă va fi examinat la Bălți

1 sep. 2016,, 09:37   Societate
3975 1

Dosarul privind demiterea lui Chirtoacă va fi examinat în Bălți
Foto : kp.ru

Dosarul privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă va fi examinat deja de Curtea de Apel din Bălți.

Despre aceasta anunță pe pagina sa de socializare președintele grupului de inițiativă, Victor Chironda. Potrivit lui, decizia a fost luată de Curtea Supremă de Justiție, care a admis cererea avocatului lui Chirtoacă privind strămutarea dosarului în altă instanță, informează NOI.md.

„Acum, grație «sărbătorilor» care au năvălit subit, am mai pierdut trei zile. Iar de mîine așteptăm să fim anunțați despre data ședinței la Curtea de Apel Bălți. Dacă Curtea de Apel Bălți va încerca să se joace de-a justiția și să anuleze decizia primei instanțe, noi vom depune o plîngere la CEDO și vom organiza alt grup de inițiativă. Apoi altul. Și încă unul. Pînă nu vom da de judecători onești, care ne vor face dreptate”, a afirmat Chironda.

Potrivit lui, cei interesați în demiterea edilului vor cere înregistrarea grupurilor de inițiativă pînă nu își vor realiza dreptul de a colecta semnături și de a iniția un referendum local. „Pentru că drepturile democratice ale cetățenilor nu trebuie să depindă de interesele și jocurile politice. Chiar dacă viteazului și neînfricatului primar i-a reușit să tragă de timp ca să nu putem organiza referendumul în ziua alegerilor prezidențiale, referendumul va fi organizat oricum”, a subliniat Chironda.

Menționăm că grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă a fost înregistrat pe 1 august de Judecătoria Centru. Ulterior, avocatul primarului a contestat decizia de înregistrare a grupului la Curtea de Apel. Apoi, a solicitat examinarea dosarului de un alt complet de judecată. Curtea de Apel însă a respins cererea privind recuzarea judecătoarei Ana Panov. Mai tîrziu, avocatul edilului a depus o altă cerere privind examinarea dosarului în ordine de apel, adică fără grabă. Pe 25 august, Curtea de Apel a decis strămutarea dosarului la Curtea Supremă de Justiție, care a decis examinarea dosarului la Curtea de Apel Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав