Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Hackerul Guccifer, condamnat la patru ani închisoare în SUA

1 sep. 2016,, 21:32   Externe
2557 0

Foto: www.libertatea.ro

Hackerul român Guccifer a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal din SUA. Hackerul supranumit ‘Guccifer’, a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat al SUA, a fost condamnat de către un tribunal federal din orașul Alexandria, statul american Virginia, relatează Reuters.


Guccifer, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a pledat vinovat în luna mai la acuzațiile de furt de identitate cu circumstanțe agravante și acces neautorizat la computere protejate după ce a fost extrădat din România.

Guccifer este vizat în total de nouă capete de acuzare: trei pentru acces neautorizat la computere personale, trei pentru fraudă online, unul pentru furt de identitate, unul pentru obstrucţionarea justiţiei şi unul pentru hărţuire online.

Guccifer, pe numele lui Marcel Lazăr Lehel a recunoscut că, cel puţin din octombrie 2012 până în ianuarie 2014 a obţinut în mod intenţionat acces neautorizat la emailuri personale şi conturi de pe reţelele de socializare ale unui număr de aproximativ 100 de americani. Potrivit declarației depuse în instanță, Guccifer a făcut acest lucru în mod ilegal, pentru a obţine acces la informaţiile personale şi corespondenţa victimelor. Printre victimele sale se numără Hillary Clinton, Colin Powell și alți membri din familia Bush.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав