Cutremure stiri: 504

În cadrul vizitei lui Pavel Filip la Stuttgart se va desfăşura un forum economic moldo-german

2 sep. 2016,, 09:45   Business
3005 0
В рамках визита Павла Филипа в Штутгарт пройдет молдо-немецкий бизнес-форум
Foto: gaguzmedia.info

În cadrul proximei vizite a premierului Pavel Filip la Stuttgart şi Mannheim ar putea fi desfăşurat un forum economic moldo-german.


Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), despre aceasta s-a discutat joi, la întrevederea viceprim-ministrului Andrei Galbur cu şeful Reprezentanţei Baden-Wuerttemberg din Berlin, secretarul de stat, Volker Ratzmann.

În cadrul întrevederii a fost confirmată intenţia de a îmbogăţi palmaresul de cooperare pe linia municipalităţilor. Părţile au optat pentru extinderea orizontului de cooperare cu landul Baden-Wuerttemberg şi au convenit să antreneze eforturi pentru organizarea vizitei prim-ministrului Pavel Filip la Stuttgart şi Mannheim.

Andrei Galbur a făcut referire la experienţa de succes a investitorilor germani în Moldova şi a lansat invitaţii partenerilor germani pentru valorificarea potenţialului ţării odată cu aplicarea integrală a Acordului de asociere, inclusiv a Zonei de Liber Schimb RM-UE.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău se află într-o vizită în Germania pentru a participa la reuniunea informală a miniştrilor de externe OSCE, care se desfăşoară la Potsdam.

Agenda reuniunii, convocate la iniţiativa Germaniei, care deţine preşedinţia în exerciţiu a OSCE, cuprinde chestiuni privind provocările curente cu care se confruntă mediul de securitate în spaţiul OSCE, precum şi convenirea unor acţiuni practice ce urmează a fi întreprinse de statele membre pentru a răspunde acestor provocări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав