Cutremure stiri: 502

Numărul traversărilor frontierei Moldovei este în creştere

3 sep. 2016,, 13:00   Societate
2711 0
Растет число пересечений молдавской границы
Foto: noi.md

În cele trei luni ale verii, la frontiera Moldovei au fost înregistrate peste 6 mil. de traversări de persoane şi peste 1,3 mil. traversări ale mijloacelor de transport.


Comparativ cu iunie-august 2015, numărul acestora a crescut cu 13,5%.

O treime din traversări au efectuate de străini, înregistrînd o creştere de 20% faţă de anul trecut.

Ca şi în anii trecuţi, frontiera se tranzitează cel mai des în luna august, cînd moldovenii pleacă în vacanţă. Astfel, în august poliţiştii de frontieră au înscris 2,324 mil. de traversări persoane şi 514,9 mii mijloace de transport.

Cel mai solicitat punct de trecere rămîne "Leuşeni" de la frontiera moldo-română - 877 mii de traversări. Acesta este urmat de "Otaci" (la frontiera cu Ucraina) - 806 mii de traversări şi Aeroportul Chişinău - 750 mii de traversări.

Pentru a facilita traficul transfrontalier, pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră a fost lansată aplicaţia web "Trafic online", care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei pentru toate categoriile de mijloace de transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав