Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Cetățeni străini, reținuți în Moldova pentru propagandă jihadistă

6 sep. 2016,, 10:30   Societate
2973 0

Foto: publicverdict.ru

Doi cetățeni străini au fost reținuți de Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale împreună cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) pentru desfășurarea propagandei jihadiste, informează NOI.md.


Persoanele, de 18 și 46 de ani, efectuau propagandă jihadistă în susținerea organizațiilor teroriste internaționale. Indivizii se aflau în vizorul SIS, fiind suspectați de activități de autoradicalizare, precum și propagandă prin intermediul platformelor online și a rețelelor de socializare a mesajelor de susținere a entităților teroriste. Aceștia publicau sistematic mesaje de justificare publică a terorismului.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora, au fost ridicate documente, materiale de propagandă radicală și sisteme informatice care demonstrează acțiunile și intențiile infracționale ale celor doi cetățeni străini. Pe marginea acestui caz au fost intentate dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii, iar indivizii și-au recunoscut vina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?