X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Premierul nu vrea să roșească pentru guvernele precedentele

7 sep. 2016,, 18:45   Politică
4323 4
Премьер не хочет «отдуваться» за предыдущие правительства
Foto: 163gorod.ru

Șeful Guvernului Pavel Filip a solicitat Cancelariei de Stat să prezinte raportul privind eficiența folosirii mijloacelor alocate Moldovei de către diverse fonduri din Uniunea Europeană, relatează NOI.md.


Prim-ministrul a corelat necesitatea publicării acestui raport cu publicarea rezultatelor auditului privind folosirea conform destinației a mijloacelor intrate din străinătate de către autoritățile Moldovei, efectuat de Curtea de Conturi a Uniunii Europene. „Au pornit discuțiile în societate. Am văzut cu toții acest lucru. Vreau să vă spun că voi avea o discuție cu delegația UE la Chișinău, să vedem exact cum este mai bine să procedăm. Vorbesc aici de investigații și de concluzii, dar și de atitudine”, a declarat Filip în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 7 septembrie.

„Dar pînă atunci vreau să solicit Cancelariei de Stat să pregătiți un raport pentru Guvern să vedem modul cum au fost administrați banii europeni, cît de eficient au fost utilizați pentru că eu nu vreau, cel puțin, să mai trag cu obrazul pentru alții, pentru că deja acest Guvern a fost în situația să repună în conturile trezoririale niște sume de bani care au fost utilizate de către guvernele precedente în alte scopuri. Vom investiga tot ce ține de acest caz”, a conchis Premierul.

Recent au fost publicate datele auditului efectuat de Curtea de Conturi a UE privind folosirii de către autoritățile Moldovei a mijloacelor obținute de la fondurile europene. Auditul denotă, în special, că există o probabilitate mare a lipsei de transparență în obținerea și cheltuirea banilor europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав