Cutremure stiri: 502

În avangarda întregii Europei sau Când va apărea în Moldova Noul ŠKODA Kodiaq

13 sep. 2016,, 10:58   Ştiri Auto
3631 0
Foto: noi.md
Iar acum oficial: ursul, care hiberna în bârlogurile proiectanţilor, a fost trezit. La 1 septembrie, la Berlin, a fost prezentat noul crossover ŠKODA Kodiaq. Automobilul inspirat de rasa de urşi din Alaska foarte curând va fi pus în vânzare în Moldova.

Pentru automobiliştii moldoveni aşteptările chinuitoare ale noutăţilor devin tot mai rare. Noul crossover ŠKODA Kodiaq va apărea în ţara noastră printre primii în Europa – la sfârşitul trimestrului I al anului 2017. Iar până atunci mai este timp să ne imaginăm cum e acest copil al industriei cehe şi să învăţăm puţin limba aleutină a eschimoşilor din Alsaka. Datorită ultimilor, maşina nu este numită Kodiak, ca rasa de urşi şi insula pe care o populează aceştia, ci Kodiaq. Litera «q» a apărut la sfârşit după tradiţiile aleutine: aşa erau ortografiate întotdeauna denumirile de animale.
Dar asta-i căpşuna de pe tort. Iar acum – pe scurt despre cel mai important şi cel mai gustos. Ce am aflat despre ŠKODA Kodiaq după prezentarea la Berlin?
Cel mai mare automobil din clasa lui
După dimensiuni, ŠKODA Kodiaq îi întrece pe toţi colegii de clasă. Lungimea lui este de 4697 mm, lăţimea– 1882 mm, iar distanţa dintre axe măsoară 2791 mm. Volumul portbagajului variază în funcţie de poziţia scaunelor - de la impunătoarele 720 litri până la extremele 2065 litri. Este prima ŠKODA cu şapte locuri: al treilea rând de scaune este ideal potrivit pentru copii, iar canapelele sunt dotate cu sistem de încălzire.
O mie şi unu de mofturi
În realitate, sunt exact 30 de nimicuri. La deschiderea uşilor ŠKODA Kodiaq, pe marginea lor înaintează o garnitură de protecţie, care poate salva de zgârieturi la parcajele înghesuite. Vocile pasagerilor de pe băncile din spate sunt amplificate de difuzoare, ca să poate comunica cu şoferul, fără a forţa vocea în timpul deplasării. În buzunarele laterale sunt prevăzute coşuri de gunoi. La uşă – umbrele. Să mai continuăm?
Maximal electronic
ŠKODA Connect dispune de service-uri on-line ale sistemului informaţional-distractiv, hărţile Google Earth şi Google Street View şi de posibilitatea de a dirija maşina de la distanţă de pe smartphone. În funcţie de setul de livrare, Skoda Kodiaq vă poate oferi display de 8 ţoli, modul pentru distribuirea Wi-Fi, 64 Gb memorie pentru păstrarea fişierelor media. Versiunea de bază are un încărcător fără fir pentru smartphoane şi prize de 230V pentru posesorii de tablete.
Selectivitatea regimurilor de funcţionare a motoarelor
În linia ŠKODA Kodiaq sunt disponibile cinci agregate – două motoare turbo cu benzină TSI şi două diesel. Motorul cu benzină de 1,4 litri dezvoltă o putere de 150 CP, iar cel de 2 litru – până la 180 CP. Dieselul acestui crossover s-a dovedit a fi şi mai puternic: în funcţie de setul de dotări motorul de 2 litri dezvoltă o putere de la 150 CP până la 190 CP.
Sistemului de selectare a regimurilor de funcţionare a motoarelor, prezent şi la alte modele ale cehilor, i-au fost adăugate opţiuni noi. Lista dotărilor standard, econom şi sportiv a fost completată cu un regim special de deplasare pe teren înzăpezit şi butonul Off-road, care mobilizează imediat suspensia, ajutându-i să facă faţă oricărui drum impracticabil.
Sunteţi deja în aşteptarea ursului ceh ŠKODA Kodiaq şi visaţi să-l încercaţi pe viu? Urmăriţi-ne ştirile şi nu veţi rata şansa dvs.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав