Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 276
Transnistria stiri: 1461

Rusia și-ar putea extinde importul de puieţi din Moldova

13 sep. 2016,, 17:00   Economie
3420 3
Россия может увеличить импорт саженцев из Молдовы
Foto: mail.ru

Un grup de experţi de la „Rosselhoznadzor” şi-a început vizita în Moldova, în cadrul căreia ei vor inspecta pepinierele pentru posibila extindere a exportului de puieţi în Federaţia Rusă, notează NOI.md.


După cum a comunicat Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), grupul de lucru este condus de către Alexei Şceglov, şef al Direcţiei “Rosselhoznadzor” pentru regiunile Breansk şi Smolensk.

Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii din ţara noastră, vor inspecta starea pepinierelor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă de vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor în Rusia.

În cadrul primei şedinţe de lucru de astăzi a specialiştilor de la “Rosselhoznadzor” şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, directorul general al ANSA, Gheorghe Gaberi, a prezentat starea de lucruri din domeniul pomiculturii şi viticulturii, precum şi al producerii butaşilor şi puieţilor de pomi fructiferi. În context, el a menţionat importanţa conlucrării cu partenerii din Rusia, care ar fi de un real folos pentru agricultura ţării noastre şi cea a Federaţiei Ruse.

Grupul de specialişti de la “Rosselhoznadzor” se va afla în Moldova 10 zile, timp în care vor vizita pepinierele „Selmax K” şi „Floribel” (Bălţi), „AMG-Kernel” (Soroca), „Gospodarul Rediu" (Făleşti), "Vitis" (Cojuşna) etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав