X 
Cutremure stiri: 501

Violente manifestații în Franța împotriva unei controversate reforme la Codul Muncii

16 sep. 2016,, 10:33   Externe
1883 0

Во Франции около 170 тысяч человек вышли на протест против реформы труда
Foto: news-front.info

Astfel, un manifestant și cinci polițiști au fost răniți, dintre care un polițist a suferit o arsură la un picior, în timpul unei manifestații care s-a desfășurat joi la Paris împotriva acestei reforme controversate.


De asemenea, cel puțin 12 persoane au fost arestate înainte și în timpul manifestației, majoritatea participanților — 13.000 potrivit poliției, 40.000, potrivit organizatorilor — au fost pașnici.

Însă, ca și în timpul manifestațiilor precedente, altercații au izbucnit între membrii forțelor de ordine și tineri, cu lansări de cocteiluri molotov și tiruri de gaze lacrimogene.

La Nantes și Rennes, două orașe din vestul Franței, unde contestarea reformei a fost extrem de vie în primăvară, confruntări au avut de asemenea loc între manifestanți și poliție.

De la prezentarea proiectului său de reformă, la începutul anului, guvernul socialist s-a confruntat cu o frondă de o amploare inedită venită din propria tabără. În perioada de vîrf a contestărilor, în 31 martie, între 390.000 de persoane (potrivit autorităților) și 1,2 milioane (potrivit sindicatelor) au ieșit în stradă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав