X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Indexarea depozitelor populaţiei la „Banca de Economii” se va efectua prin intermediul „Poştei Moldovei”

24 sep. 2016,, 11:30   Economie
4042 1
Индексация вкладов населения в Banca de Economii будет проводиться посредством Posta Moldovei
Foto: jurnal.md

Parlamentul a aprobat vineri în prima lectură hotărîrea privind indexarea depozitelor populaţiei la "Banca de Economii" prin intermediul reţelei de oficii poştale ale Întreprinderii de Stat "Poşta Moldovei".


Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG de la Parlament, prezentînd proiectul de hotărîre, ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a spus că "Poşta Moldovei" va încasa o dobîndă în mărime de 0,9% din suma indexată, inclusiv taxa unică de 10 lei pentru fiecare cerere a deponentului.

Potrivit ministrului, drept mijloace pentru achitarea serviciilor întreprinderii "Poşta Moldovei" vor servi banii bugetari în sumă aproximativă de 1 mil. lei.

"În proiectul bugetului de stat pentru anul 2017, suma indexărilor depozitelor populaţiei la "Banca de Economii" va constitui 17,2 mil. lei", a menţionat Armaşu.

Mai mulţi deputaţi s-au arătat indignaţi de dobînda pentru serviciile pe care "Poşta Moldovei" le va acorda deponenţilor, precizînd că la băncile comerciale un asemenea serviciu costă cu mult mai ieftin.

"Nu este clar cum statul, în persoana Ministerului Finanţelor, a purtat negocieri cu întreprinderea de stat, stabilind o dobîndă atît de înaltă", a remarcat un deputat.

Ministrul Finanţelor a promis ca în a doua lectură să prezinte o descriere detaliată a cheltuielilor "Poştei Moldovei", pentru a aproba o rată a dobînzii care să nu ducă la pierderi pentru acest agent economic.

De asemenea, Parlamentul a aprobat în prima lectură hotărîrea privind importul clopotelor pentru biserica din satul Congaz, Găgăuzia. Hotărîrea prevede scutirea de un şir de taxe la importul pe teritoriul Moldovei a clopotelor turnate în oraşul Tula din Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?