Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Sturza: Năstase și Sandu, singurii care ar mai putea drege busuiocul

26 sep. 2016,, 10:10   Politică
4863 8

Foto: ipn.md

Igor Dodon a fost un politician cu un rating de 2-3% pînă cînd a devenit „copilul răsfățat al politicii moldovenești”, scrie pe o rețea de socializare fostul premier Ion Sturza, citat de NOI.md.


Sturza a remarcat că ascensiunea în carieră a liderului socialiștilor a fost posibilă cu suportul financiar al Kremlinului, însă nimeni la Chișinău nu s-a alertat vreodată în această privință. Potrivit lui Sturza, suspect este și faptul că cele mai recente decizii ale guvernării îl avantajează pe Igor Dodon în această cursă electorală.

„Dar culoarul pentru Dodon a fost deschis de Curtea Constituțională prin «fina ajustare» a Constituției și înlăturarea de la alegeri a lui Renato Usatîi, alt «copil minune» cu ochii spre Răsărit. Și PD, ca partid, își aduce contribuția. Candidatura lui Marian Lupu, cel mai cunoscut dintre anonimii ultimilor ani, «cade» nesperat de bine. În treacăt fie spus, în sondajele interne Lupu a fost depășit cu mult de domnii Filip, Diacov și Plahotniuc. E și asta o strategie: ei, vezi cît contezi?!”.

Ion Sturza se arată convins că socialistul în funcția de președinte nu va demonta sistemul oligarhic actual, „stabilizat” cu atîta grijă de București și Washington. Potrivit Sturza, socialistul se va înțelege de minune cu foștii săi prieteni de privatizări.

„Așa că «stabilizarea» va mai dura. Pînă cînd? Pînă se vor termina banii din rezervele BNM, dar și buzunarele moldovenilor. Cică FMI-ul și România stau cu dolarii la hotar. Așa că mai avem nițel de așteptat... Singurii care ar mai putea drege (strica) busuiocul sînt Andrei Năstase și Maia Sandu. Poate vor avea curajul și înțelepciunea în al 12-lea ceas. Fără front comun sînt puține șanse de a trece măcar în turul doi. Dacă nu, felicitări, Igor Ivanovici, ați cîștigat jackpotul vieții!”, a adăugat Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?