X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Autoritățile acționează în cazul minorilor care reparau bulevardul Ștefan cel Mare

26 sep. 2016,, 12:33   Capitala
2450 2

Autoritățile acționează în cazul minorilor care reparau bulevardul Ștefan cel Mare
Foto: bloknot-moldova.md

Inspectoratul Muncii va iniția o anchetă privind exploatarea minorilor pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mae și Sfînt din Chișinău, transmite NOI.md


Cazul care a scandalizat societatea la data de 15 septembrie curent, a atras atenția și reprezentanților PPEM din CMC. În urma interpelării oficiale remise pe acest caz de către consilierul municipal PPEM, Ruslan Codreanu, Inspectoratul Muncii va iniția procedura controlului de stat pentru a stabili gradul de încălcare a legislației muncii de către agentul economic. Totodată, Inspectoratul va stabili dacă au fost aduse prejudicii sănătății minorilor.

"Este absolut inadmisibil ca minorii să-și pună în pericol viața și sănătatea la lucrările de reabilitare a drumurilor inițiate de Primăria Chișinău și culmea, pe bani europeni. Vom insista ca responsabilii care au admis ca tinerii să lucreze în condiții de insecuritate să fie pedepsiți" a declarat Ruslan Codreanu.

Totodată, alesul local a menționat că va cere sancționarea funcționarilor primăriei Chișinău care au demonstrat neglijență profesională.

"Acest caz ne confirmă încă o dată incompetența șefilor structurilor Primăriei care sunt tolerați și chiar promovați în funcție de Chirtoacă necătând la multiplele încălcări și abateri de serviciu. Vom cere să fie trași la răspundere funcționarii care nu au monitorizat procesul deși legislația prevede acest lucru" a reiterat consilierul municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав