Cutremure stiri: 500

Filip: Vrem să edificăm noi relaţii de cooperare cu Rusia

27 sep. 2016,, 08:30   Politică
3598 9

Филип: Молдова стремится к улучшению отношений с Россией на новой основе
Foto: gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că "Moldova vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia". Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în debutul şedinţei extraordinare a Cabinetului de miniştri.

El a menţionat că în ultimele zece zile a avut o agendă încărcată pe planul politicii externe, a participat la summit-ul şefilor statelor CSI la Bişkek şi la cea de-a 71-a sesiune a Adunării generale a ONU la New York.

"În marja acestor forumuri am avut numeroase întrevederi, care au fost foarte constructive şi încărcate", a spus Filip.

El a menţionat, în special, că întrevederea de la Bişkek cu preşedintele federaţiei Ruse, Vladimir Putin, "a fost constructivă şi îndelungată".


"Vrem să edificăm noi relaţii de cooperare cu Rusia, având în vedere că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii cu preşedinte rus, am ajuns la concluzia că există loc pentru îmbunătăţirea acestor relaţii. În acest scop, în curând la Chişinău va sosi vicepremierul rus (Dmitrii Rogozin, copreşedintele comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică - "I."), pentru a discuta posibilităţile de înlăturare treptată a restricţiilor la exportul de produse moldoveneşti în Rusia", a spus Filip.

Referindu-se la rezultatele vizitei la New York, prim-ministrul a menţionat că "partenerii de dezvoltare susţin măsurile întreprinse de Guvern pentru stabilizarea situaţiei în Moldova".

"Trebuie să profităm de această susţinere pentru a înainta în continuare pe calea reformelor. Alegerile prezidenţiale nu trebuie să influenţeze asupra acesteia. Alegerile trebuie desfăşurate în aşa mod, încât la nimeni să nu apară îndoieli referitor la corectitudinea alegerilor", a declarat premierul.

El a îndemnat membrii Cabinetului de miniştri să lucreze în Guvern şi să nu se abată la campania electorală. "Trebuie să ne gândim la viitorul ţării, să desfăşurăm reforme, să îndeplinim precondiţiile FMI, pentru ca programul pentru ţară să fie aprobat la şedinţa Consiliului Directorilor FMI din octombrie. Dorinţa unor partide de a da dovadă de populism nu trebuie să influenţeze asupra fermităţii noastre de a desfăşura reforme. Nu ne putem permite să pierdem două luni", a declarat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав