X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Moldova sărbătorește „Ziua Națională a Vinului” (FOTO)

1 oct. 2016,, 14:30   Societate
5661 2

Moldova sărbătorește „Ziua Națională a Vinului” (FOTO)
Foto : diez.md

Astăzi, 1 octombrie, întreaga țară sărbătorește „Ziua Națională a Vinului”.


În capitală este organiza un show de zile mari, sînt prezenți zeci de producători vinicoli autohtoni, informează NOI.md.

Sărbătoarea va dura două zile, pînă pe 2 octombrie, iar în capitală marele eveniment se desfășoară în Piața Marii Adunări Naționale. Aici, turiștii locali și cei veniți de peste hotare au posibilitatea să guste din cele peste 400 de vinuri tinere din recolta anului 2015, de colecție și de rezervă, precum și din produse ce vor fi lansate în premieră.

Evenimentul se desfășoară sub brandul unic – „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Cei prezenți la sărbătoare au posibilitatea să participe la o mulțime de activități: „Drumul Vinului”, „Școala Vinului”, tîrg de meșteșugărit și ateliere.

Aceste două zile vor culmina ambele cu cîte un concert amplu, unde vor evolua orchestre, fanfare și tarafuri din trei regiuni vinicole ale Republicii Moldova: Valul lui Traian, Codrul și Ștefan-Vodă.



Reamintim că, pe parcursul desfășurării festivalului, circulația în PMAN va fi sistată, iar transportul va fi redirecționat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав