Cutremure stiri: 506

Ce părere are Voronin despre candidații la alegeri

7 oct. 2016,, 10:02   Politică
5553 8

Foto: evz.md

Toți candidații la funcția de președinte înregistrați în curs sînt veniți din stradă și nu sînt demni pentru a accede în acest post. Este opinia liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la N4, notează NOI.md.


Politicianul a declarat că a fost surprins să vadă atît de mulți doritori de a participa la acest scrutin, în condițiile în care nimeni nu ar avea experiența necesară. „Cînd s-a declarat nunta aceasta, s-au izbit toți. Aici sincer nu înțeleg. Dacă fiecare dintre ei știe cine este, e strașnic, Doamne ferește! Decizia noastră de a boicota alegerile este cea mai corectă, cea mai justă. Cei care vor merge la vot, vor întări toată banda și toată tîlhăria asta încă pentru patru ani. Ei (candidații) sînt toți dintr-un ceaun. Eu n-am venit din stradă, așa ca ei”, a comentat Voronin.

Referindu-se la candidatul PAS, Maia Sandu, el a dat de înțeles că aceasta ar fi lipsită de scrupule. „Fără niciun fel de emoții, fără să tremure, a închis peste 400 de școli, grădinițe și internate. A aruncat copiii orfani în stradă, să aibă ea emoții?”, a spus Voronin. El s-a referit și la candidaturile lui Andrei Năstase, Iurie Leancă și Mihai Ghimpu.

„Năstase trăiește foarte bine aranjat în Germania. Ce-i trebuie lui președinție? Nu înțeleg încă scopul. Dintr-o parte ar trebui să apară forțe noi pe arena politică, măcar în locul lui Ghimpu”, a opinat liderul PCRM.

„Leancă deja trebuia să stea la pușcărie cel puțin de jumătate de an. El a semnat hotărîrea privind alocarea banilor din rezerva națională. Este dosar și este tot. Nu știu de ce i s-a permis să participe la alegeri. Pe de altă parte, de uiți la el și ți-i jale”, a spus Voronin.

„Ghimpu e marginalizat din născare”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав