X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Sandu despre cei patru "candidați-căpușă"

7 oct. 2016,, 11:30   Politică
6779 9

Foto: zdg.md

Valeriu Gilețchi, Silvia Radu, Ana Guțu și Maia Laguta sînt „candidații-căpușă” ai guvernării la aceste alegeri, înaintați cu scopul de fura voturi de la alți concurenți electorali.


Declarația aparține liderului PAS, Maia Sandu, care se arată convinsă că cei patru au fost înregistrați ilegal în cursa prezidențială, notează NOI.md.

Potrivit ei, membrii Comisiei Electorale Centrale nu au ținut cont de rigorile legii în procesul de verificare a semnăturilor din listele de subscripție, așa cum au făcut-o în cazul altor candidați. Mai mult decît atît, Sandu afirmă că semnăturile în susținerea lui Ghilețchi, Radu, Guțu și Laguta au fost colectate tot de membrii PD.

„CEC nu mai poate fi considerată o instituție credibilă, capabilă să asigure corectitudinea alegerilor, cîtă vreme a aplicat standarde duble în verificare listelor de subscripție. Ieri am văzut că în momentul în care verificarea listelor de subscripție arăta că un anumit candidat era la limita întrunirii condițiile prevăzute de lege, procesul de verificare a fost sistat. Sîntem siguri că, dacă verificările continuau, mai multe semnături urmau a fi declarate nevalide. Conceptul de colectare a semnăturilor s-a transformat într-o farsă”, a explicat Sandu.


Aceasta a mai menționat că înregistrarea în cursa electorală a activistei civice Maia Laguta a fost făcută cu scopul de a disemina confuzie în rîndul alegătorilor. „Cei de la guvernare încearcă să-mi fure identitatea cu speranța că mă vor împiedica să continui lupta de deoligarhizare a țării”, a adăugat Sandu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?