X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Programul vizitei lui Rogozin în Moldova

7 oct. 2016,, 13:00   Politică
5830 3
Программа визита Рогозина в Молдову
Foto: realnoevremya.ru

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va efectua în perioada 10-11 octombrie în Moldova și Transnistria.


În cadrul vizitei reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt de la Chișinău și Tiraspol. Informația a fost confirmată de ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, notează NOI.md.

În cadrul întrevederii dintre viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Liliana Darii și Farit Muhametțin s-a menționat că pentru Moldova și Rusia este important de menținut dinamica pozitivă în dialogul politic pentru a depăși problemele comercial-economice dintre cele două țări. În acest sens, vizita lui Rogozin trebuie să contribuie la îmbunătățirea relațiilor. „Părțile au discutat preliminar programul vizitei în Republica Moldova în perioada 10-11 octombrie a delegației ruse în frunte cu vicepremierul Dmitri Rogozin”, se arată într-un comunicat difuzat de Ambasada Rusiei.

Informația privind sosirea lșui Rogozin în Moldova pe 10 octombrie a devenit cunoscută pe 5 octombrie, în cadrul întrevederii liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, cu aistentul lui Rogozin Dmitri Loskutov. Atunci părțile au discutat despre programul vizitei lui Rogozin în regiunea transnistreană. Se preconizează că vicepremierul rus va merge la școala din satul Tașlîc, raionul Grigoriopol, unde circa 90% din populație sînt moldoveni și studiile se fac în limba moldovenească. Școala a fost construită pe banii alocați în baza deciziei președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul programului umanitar realizat în Transnistria de organizația „Integrare eurasiatică”. Dmitri Rogozin gestionează personal activitatea acestei organizații.

Inițial, Rogozin urma să sosească în Moldova pe 4 octombrie, însă vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a anunțat că vizita se amînă cu o săptămînă.

Rogozin și Calmîc sînt copreședinții Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică. Anterior oficialii au declarat că doresc să definitiveze proiectul „foii de parcurs” privind normalizarea relațiilor bilaterale economice.

Dmitri Rogozin a mai vizitat Moldova în acest an pe 5-6 iulie, cînd a avut întrevederi cu oficiali de la Chișinău și Tiraspol. Atunci vicepremierul rus a dat asigurări că Rusia este interesată de restabilirea cooperării comercial-economice cu Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?