Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Încasările Serviciului Vamal timp de 9 luni

12 oct. 2016,, 10:00   Economie
2128 0
Сколько поступлений бюджет получил от таможенной службы
Foto: moldnews.md

Pe parcursul a nouă luni, Serviciul Vamal (SV) a încasat la bugetul de stat peste 12,4 miliarde de lei, cu circa 1 miliard mai mult faţă de perioada similară a anului 2015.


Acest fapt a fost menționat marţi, în cadrul unei şedinţe de bilanţ, de către directorul general al SV, Vitalie Vrabie.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, ponderea cea mai mare în structura veniturilor o deţin plăţile provenite din administrarea TVA, care constituie 68%, urmate de accize cu 23% şi taxele vamale, care au o contribuţie de 6%.

O sporire a indicatorilor de performanţă este consemnată şi în domeniul antifraudă, aici fiind înregistrată o creştere semnificativă, cu circa 50%, a ratei de depistare a fraudelor vamale. Cele mai frecvente încălcări sînt atestate în cazul produselor de tutungerie, nedeclarării mărfurilor şi diminuării valorii în vamă. În perioada de referinţă au fost contracarate 226 de tentative de contrabandă cu produse de tutungerie, fiind reţinute în total peste 3,1 mil. ţigarete, fiind cu 55% mai mult decît în perioada similară a anului 2015.

Valoarea mărfurilor nedeclarate depistate a sporit cu 83%, constituind 90 mil. lei.

În rezultatul stabilirii corecte a valorii în vamă a mărfurilor, au fost percepute suplimentar drepturi de import în sumă de 211,6 mil. lei.

O altă realizare importantă o constituie reorganizarea Serviciului Vamal, care presupune optimizarea numerică atît a entităţilor structurale, cît şi a statelor de personal. Noua organigramă prevede comasarea celor şapte birouri vamale şi crearea a trei birouri – Nord, Centru şi Sud, iar personalul scriptic va fi redus de la 1728 pînă la 1518 unităţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав