X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Moscova îl acuză pe şeful diplomaţiei britanice de „isterie rusofobă“

12 oct. 2016,, 14:12   Externe
2585 8

Москва: Обвинения МИДа Великобритании "не стоят и пенса"
Foto: lenta.ru

Ministerul rus al Apărării a calificat miercuri drept „isterie rusofobă“ acuzaţia formulată de ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, potrivit căreia Rusia ar fi responsabilă de atacul asupra unui convoi ONU în Siria, transmite Reuters.


„Nu existau avioane ruseşti în zona convoiului umanitar către Alep. Acesta este un fapt“, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului, Igor Konaşenkov.

Reacţia Moscovei vine ca urmare a faptului că Boris Johnson a declarat marţi că există dovezi că Rusia este responsabilă de atac şi chiar a făcut apel la organizarea unor demonstraţii în faţa Ambasadei Rusei la Londra.

„Dacă Rusia va continua pe calea actuală, atunci cred că această ţară este în pericol de a deveni un stat paria“, a atras atenţia Boris Johnson în Parlamentul britanic.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, avioanele de luptă ruseşti şi-au reluat marţi loviturile aeriene în estul Alepului, zonă controlată de rebeli, după cîteva zile de relativ calm.

Activişti citaţi de BBC au declarat că au fost cele mai intense bombardamente din ultimele zile, acestea soldîndu-se cu cel puţin 25 de morţi, inclusiv copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?