X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Doi tineri din Australia, acuzați de plănuirea unui atentat

13 oct. 2016,, 11:40   Externe
2153 1

В Австралии арестованы подростки за подозрение в подготовке теракта
Foto: libertatea.ro

Doi adolescenți în vîrstă de 16 ani au fost arestați de poliția australiană, sub acuzația că plănuiau să comită un atentat în numele grupării teroriste Stat Islamic, relatează BBC News.


Cei doi suspecți ar fi vrut să înjunghie mai mulți oameni cu baionetele pe care și le-au cumpărat în ziua în care au fost arestați. Autoritățile din Sydney au găsit, totodată, mai multe notițe în care aceștia jurau credință Statului Islamic.

Unul dintre cei doi suspecți chiar este fiul unui bărbat închis pentru acuzații de terorism, potrivit presei australiene. „Nu avem o informație despre o țintă în special”, au adăugat polițiștii.

Arestările au fost făcute la sfîrsitul unei operațiuni antiterorism. Nu este primul caz de acest fel din Australia. În urmă cu o lună, un tânăr de 22 de ani a fost reținut sub aceleași acuzații, amintește sursa citată.

Totodată, în septembrie, premierul australian Malcolm Turnbull a afirmat că amenințarea teroristă este “reală”, după ce Statul Islamic și-a îndemnat adepții să atace mai multe locuri din Australia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?