Cutremure stiri: 502

Pleșca a devenit primul președinte est-european EUPAS

17 oct. 2016,, 15:29   Societate
2912 0

Foto: facebook.com

Activistul Adrian Pleșca a fost numit în funcția de președinte al Asociației Europene a Studenților (EUPAS).


Numirea unui președinte est-european, fiind și moldovean, este o premieră pentru organizație, informează NOI.md.

EUPAS colaborează cu Parlamentul European în tot ceea ce ține de dezvoltarea legilor pentru o educație mai bună pe întregul continent european.

„Pentru mine este o onoare și o responsabilitate enormă. Pînă acum asociațiile de genul EUPAS nu au avut un președinte est-european. La orice greșeală pe care o voi face, presupun că voi fi blamat cu multă îndrăzneală”, a afirmat Adrian, contactat de NOI.md.

„Alegerea mea este un semn că deja și noi, tinerii est-europeni, avem șanse egale cu cei vest-europeni, doar că trebuie să luptăm pentru ele”, a adăugat noul președinte EUPAS.

Adrian a menționat că această funcție îi aduce și o mulțime de facilități, dar mai mult contează ca, împreună cu echipa sa, să aibă realizări frumoase, dar să nu se transforme într-o dezamăgire pentru toți.

Adrian are deja și un plan de acțiuni ce urmează a fi implementat în perioada imediat apropiată: „Primul lucru pe care îl vom face – vom contacta toate ministerele educației din țările spațiului european pentru a le propune asistență în procesul de reformare și dezvoltare a sistemului educațional. Apoi, urmează să scriu două proiecte ce ar facilita interconectarea școlilor într-o rețea mare de parteneriate, astfel ca o școală rurală moldovenească să poată deveni partener cu o școală centrală din Spania, Belgia etc.”.

Printre prioritățile de bază ale noului președinte EUPAS se mai numără „modificarea sistemului educațional învechit, care încă persistă în multe țări europene, și dezvoltarea după un model unic care ar duce la performanțele cel puțin finlandeze”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав