Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

CCA a sancţionat mai multe posturi de televiziune

18 oct. 2016,, 08:15   Politică
2925 1
КСТР наказал ряд телеканалов
Foto: gagauzinfo.md

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a depistat mai multe încălcări serioase în reflectarea campaniei electorale la posturile de televiziune "Prime", "Canal 2", "Canal 3" şi "Publika TV", precum şi la "Jurnal TV", "Accent TV" şi "NTV Moldova", care s-au manifestat prin favorizarea anumitor candidaţi la funcţia de preşedinte.


Surse din cadrul CCA au relatat că primele patru posturi de televiziune l-au promovat masiv pe Marian Lupu, atît prin frecvenţa şi durata apariţiilor, cît şi prin contextul pozitiv al materialelor electorale. Abateri similare au fost constatate şi la postul de televiziune "Jurnal TV", care l-a mediatizat accentuat pe Andrei Năstase, dar şi la posturile "Accent TV" şi "NTV Moldova", care l-au favorizat preponderent pe liderul socialiştilor, Igor Dodon. Acestea sînt rezultatele raportului de monitorizare a campaniei electorale în mass-media, care au fost prezentate luni, în cadru şedinţei CCA.

Potrivit monitorizării, posturile "Realitatea TV", "TV7", "N4", "RTR Moldova" şi "Ren Moldova" au avut un comportament relativ echilibrat, nu au fost atestate tendinţe de favorizare evidentă a concurenţilor electorali, însă în cazul unor subiecte ce vizează situaţii de conflict nu au respectat principiul de informare din mai multe surse. Posturile de televiziune "Moldova-1" şi "Pro TV Chişinău" au reflectat obiectiv şi echidistant evenimentele care au avut loc în perioada de monitorizare.

Raportul de monitorizare arată că cel mai mediatizat candidat electoral la alegerile prezidenţiale a fost Igor Dodon - 24%, urmat de Marian Lupu - 19,7% şi Andrei Năstase - 15,4%. Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a fost reflectată în volum de 11,5%, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu - 7,2%, liderul PPEM, Iurie Leancă - 6,9%.

Cel mai mediatizat partid politic a fost PDM - 24%, urmat de PSRM - 22,1%. PPDA a fost reflectat în volum de 14,8%, iar PAS - 9,1%.

Monitorizarea a fost realizată în perioada 30 septembrie - 9 octombrie, iar raportul a fost prezentat de Direcţia Monitorizare TV/Radio a CCA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?