Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Un eurodeputat a adresat CEC-ului o scrisoare deschisă

21 oct. 2016,, 12:45   Politică
3428 2

Foto: bani.md

Eurodeputatul Siegfried Mureșan solicită Comisiei Electorale Centrale să facă public algoritmul de calcul prin care a stabilit organizarea secțiilor de votare în străinătate la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, notează NOI.md.


De asemenea, deputatul european solicită să fie făcută publică informația cu privire la numărul de secții de vot aferent unei țări și locul unde se deschid acestea. Demersul a fost expediat președintelui CEC, Alina Russu.

„Acest apel a fost lansat deoarece analiza modului în care s-a făcut distribuția secțiilor de votare arată că nu există o legătură directă între numărul de cetățeni moldoveni care rezidă într-o anumită țară și cel al secțiilor de votare deschise pe teritoriul acesteia”, se arată în scrisoarea semnată de Siegfried Mureșan.

Potrivit lui, aproximativ o treime dintre cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova trăiesc în străinătate, iar Comisia Electorală Centrală trebuie să se asigure că organizarea secțiilor de vot peste hotare va întruni condițiile necesare pentru ca cetățenii să-și exercite dreptul la vot.

Menționăm că Siegfried Mureșan este membru al Delegației Comitetului parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?