X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 270
Transnistria stiri: 1417

CNA are obiecții față de o hotărîre a Guvernului

24 oct. 2016,, 11:22   Societate
2179 0

Foto: photos.casata.md

Hotărîrea Guvernului privind reorganizarea Institutului de Medicină Urgentă prin fuziune cu Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie şi cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” nu întrunește rigorile de expertiză anticorupție, notează NOI.md.


Constatarea se regăsește într-un raport al Centrului Național Anticorupție, care are mai multe obiecții față de acest proiect de hotărîre. Potrivit Ministerului Sănătății, scopul reorganizării Institutului de Medicină Urgentă rezidă în asigurarea unui sistem de sănătate cost-eficient, implementarea şi asigurarea managementului calităţii.

Experții CNA se arată însă convinși că Ministerul Sănătății nu a propus o strategie viabilă de fuziune a celor două instituții medicale. Potrivit autorilor, actualmente Institutul de Medicină Urgentă se confruntă cu propriile probleme privind supraîncărcarea, nefiind astfel clar în ce măsură vor putea fi asimilate funcţiile Spitalului de Traumatologie şi cele ale Spitalului de Boli Infecțioase, care în total deservesc anual circa 13-14 mii de pacienţi. Totodată, experții atrag atenția asupra riscului disponibilizării cadrelor medicale calificate, ce dispun de experienţă vastă în domeniu şi care asigură servicii medicale de calitate înaltă. Acest fapt va duce la perturbarea activității medicale în instituţiile publice, se arată în raport.

Experții mai atenționează că proiectul nu reglementează expres modul de utilizare a imobilelor de care dispun în prezent Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” ulterior reorganizării.

„Remarcăm faptul că instituţiile medicale dispun de imobile impunătoare, amplasate strategic în municipiul Chişinău, iar valoarea aproximativă a terenului pe care acestea sînt situate poate depăşi cifra de 4,5 milioane de euro în eventualitatea înstrăinării acestora”, se arată în raport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав