Cutremure stiri: 502

În patru localităţi din Moldova se desfăşoară şi alegeri locale

30 oct. 2016,, 13:02   Politică
1616 0
Foto: ipn.md

Odată cu alegerile prezidenţiale, duminică, în patru localităţi din Moldova se desfăşoară şi alegeri locale.


Primarii vor fi aleşi în comuna Iserlia din raionul Basarabeasca, satul Bucuria din raionul Cahul, comuna Gălăşeni din raionul Râşcani şi comuna Găleşti din raionul Străşeni. Totodată, în satul Pituşca, raionul Călăraşi, va avea loc un referendum privind revocarea primarului.

Potrivit unui comunicat al CEC, mandatul primarilor comunelor Iserlia şi Gălăşeni a încetat înainte de termen în legătură cu decesul acestora.

În cazul satului Bucuria, primarul şi-a prezentat demisia, iar în cazul comunei Găleşti, vacanţa funcţiei a survenit în legătură cu imposibilitatea îndeplinirii atribuţiilor de primar pe motiv de boală.

CEC a decis stabilirea datei alegerilor locale noi şi referendumului local concomitent cu scrutinul prezidenţial, în scopul optimizării cheltuielilor pentru organizarea şi desfăşurarea acestor alegeri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав