Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Avion cu 170 de oameni la bord, în flăcări, pe aeroportul din Chicago

30 oct. 2016,, 19:00   Externe
3748 1

В аэропорту Чикаго при взлете загорелся самолет, есть пострадавшие
Foto: libertatea.ro

Momente de coșmar, vineri seara, pe aeroportul O’Hare din Chicago.


Un avion al companiei American Airlines, un Boeing 767, care pleca din Chicago către Miami, a luat foc în timp ce se pregătea de decolare. Toți cei 170 de pasageri aflați la bord au fost evacuați pe toboganele de urgență.

Pilotul aeronavei Boeing 767 începuse manevrele de decolare, când a izbucnit incendiul. Le-a oprit imediat și a cerut evacuarea de urgență. Potrivit responsabililor companiei aeriene, focul a izbucnit din cauza unei probleme tehnice la unul dintre motoare.

La bord, erau 161 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Publicația Chicago Tribune susține că șapte pasageri și un însoțitor de bord au suferit răni minore în timpul evacuării răniți, în timp ce CNN anunță că ar fi vorba 20 de pasageri răniți, însă nici unul nu se află în stare gravă.

Avionul avea la bord 20.000 de kilograme de combustibil. Norocul a făcut că incendiul s-a declanşat înainte ca avionul să fi atins viteza de decolare şi piloţii au reuşit să-l oprească la timp.

„Piloţii au făcut o treabă excelentă, au oprit aeronava şi au cerut personalului de bord să evacueze pasagerii”, a declarat un reprezentant al serviciului de pompieri al aeroportului.

Într-un incident similar petrecut la câteva ore, un avion cargo a luat foc după ce a aterizat pe aeroportul Fort Lauderdale din Florida. Incendiul a fost stins rapid şi nimeni nu a fost rănit.

Autoritatea aviatică și cea pentru siguranța transporturilor au deschis o anchetă în acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?