Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Usatîi comentează rezultatele alegerilor

1 noi. 2016,, 10:22   Politică
12724 10

Foto: noi.md

Alegerile prezidențiale au fost transformate din nou într-un joc geopolitic, consideră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, citat de NOI.md.


Potrivit lui, alegătorii au fost din nou divizați în proeuropeni și proruși, și nu uniți împotriva regimului actual. Usatîi a anunțat că în următoarele zile va discuta cu socialistul Igor Dodon despre condițiile în care îi poate acorda sprijin în cel de-al doilea tur de scrutin.

„Am discutat la telefon cu Igor Dodon și mi-a spus că vineri planifică să vină la Moscova. Noi vom discuta la partid, pentru a decide ce să facem mai departe. Avem anumite întrebări în calitate de cetățeni, la care vrem să aflăm răspunsuri de la Dodon. Astăzi avem doi candidați absolut diferiți, alegerile au fost transformate în geopolitice. Dacă alegerile vor continua așa, atunci înțelegeți că nu-mi voi îndemna niciodată susținătorii să voteze un candidat care promovează unirea cu România. Nu-mi pot trăda susținătorii care au încredere în opinia mea”, a comentat Usatîi.

În ceea ce privește acuzațiile socialiștilor precum că Dumitru Ciubașenco a jucat rolul de „spoiler” pe segmentul de stînga în primul tur, Usatîi a respins aceste învinuiri.

„Noi am declarat clar că niciodată nu am făcut jocul vreunui partid. Dodon poate să spună acum orice, că nu i-au ajuns 2 procente. Dacă noi vom susține vreun candidat în turul II, o să cerem de la acesta rezultate concrete, împreună cu toți cetățenii Moldovei – și cei care sînt de partea noastră, și cei care au susținut alt candidat în turul I”, a adăugat Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?